EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER İÇİN YENİ PROJELER DEVAM EDİYOR!

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER İÇİN YENİ PROJELER DEVAM EDİYOR! "GEL SEN DE BİR TAŞ BOYA,İZİN KALSIN BU OKULDA."

Uygulamanın Amacı:

Öğrencilerimizin arkadaşları, öğretmenleri ve okul idaresi ile nitelikli ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak. Sanata ve sanatçıya dair duyarlılığını arttırmak. Okul aidiyet duygusunu pekiştirmek.

Uygulamanın Özeti:

Okul bahçesinin uygun köşesi seçilir, temizlenip bakımı yapılır ve etkinliğe hazır hale getirilir. Uygun büyüklükte ve renklerde taşlar bu mekana kondurulur. Öncesinde öğretmen ve öğrencilere süreç hakkında bilgilendirme yapılır. Öğrencilerimizin seçtiği boya malzemeleri ve boyalar ile  taşları boyaması için bahçeye çıkılır. Yönlendirme olmadan ileride kendilerine ait nasıl bir iz kalmasını istiyorlarsa o şekilde taşları boyamaları sağlanır. Her öğrenci istediği yere taşını yerleştirir. Öğretmenine ne yaptığını, nasıl yaptığını, neden yaptığını vs. anlatır. Etkinlik sonunda hep birlikte bahçede vakit geçirilir. Önceki dönemlerden öğrencilerden ne tür izler kalmış beraber araştırılır.

Elde Edilen Sonuçlar:

Hoş vakit geçirilmesi sağlandı. Öğrencilerimizin okulu benimseyip  okula bağlılığının arttığı gözlemlendi. Okul bahçesinin renklenmesi sağlandı. Okul idaresi  ve öğrenciler arasında  ile çift yönlü etkileşim-iletişim sağlandı.

23.02.2024 64

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024